Halvårskurset – Alpin ferdsel 1

Fredag 3. mars

 

Tema for alpinferduka var hvordan bevege seg effektivt og trygt i bratt terreng, og hvilket bedre sted å starte en slik uke enn på halvårskursets hjemmebane- kursveggen på Kalle. Der gikk vi gjennom løpende sikringer, improviserte standplasser og hvordan trylle med “the dark arts” i klatring. Etter en dag med innføring fant vi fram stegjern og isøks og reiste til fjells. Vi delte oss inn i to grupper, ledet av de eminente guidene Jonas og Christoffer. Den første gruppen våget seg inn i Presten-renna, mens den andre gruppen fikk jobbe seg opp Budalsrenna til Budalstind.

Onsdagen brakte nye eventyr med tur over ryggen mellom Festvågtind og Presten for den ene gjengen, men den andre gruppen fikk endelig erobret Rock n’ Roll ryggen etter tidligere mislykkede forsøk (se uke 2 – metodekurs). Fjellene begynner endelig å respektere oss!

 

Neste tema ut var breredning, og med en værmelding som varslet kraftig uvær de neste dagene gjorde det ikke noe at teoriøkta og introduksjonen ble tatt innendørs. Med taljer, snøanker og rå muskelkraft avsluttet vi uka ute i “godværet” på Glomtind. Artig og lærerikt med litt realistisk trening på redningen.

 

Nå venter en friuke med tid og rom for masse egne erfaringer

//Vilde

Related Posts