Halvårskurset – Skred

Fredag 24. februar
 
Denne uka hadde jeg gledet meg til, og det med rette! Endelig tid for å nerde litt snø.

For å unngå å bli tatt i skred må vi forstå hva som forårsaker de. Derfor startet uka med en teoriøkt hvor vi lærte om blant annet vær og vind, snøkjennskap, terrengklassifisering og den menneskelige faktor. Vi snakket om hvordan man vurderer skredvarselet, og vurderinger vi må ta på forhånd og underveis på turen. Vi har gått gjennom metoder for å sjekke lagdeling i snøen og metoder for å vurdere faren for utglidning (skred). Med hodet fullt av ny kunnskap var vi klare for å komme oss ut og bruke alt i praksis.

På turene har vi gjort oss gode erfaringer og hatt lærerike diskusjoner. Vi har gravd snøprofiler og utløst kontrollerte skred. Vi har også simulert en skredulykke for å øve på hvordan man finner og graver ut skredtatte. Det er viktig å huske på at når du skal ferdes i skredfarlig terreng holder det ikke å ha med seg skredutstyr i sekken. Du må kunne bruke det!

 

Noe av det jeg sitter igjen med etter disse dagene er viktigheten av å gå grundig til verks og virkelig forstå hvordan alt henger sammen. Så til deg som ikke har gått skredkurs ennå – her kommer min sterkeste oppfordring til å melde deg på et kurs! Det er et kompleks tema som jeg tror man aldri kan si seg ferdig utlært i, men det er nettopp det jeg synes gjør det så spennende!

Etter en vindfull avslutning på uka stikker hele gjengen til Narvik. Nå er det bakkekjøring og afterski som gjelder.

//Vilde

Related Posts

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more