Freeski Nord-norge

Bli med på 3 uforglemmelige uker i Lofoten og Narvik-området.

Freeski Norge-Norge

Bli med tre uker på ski i Nord-Norge, kanskje verdens vakreste skidestinasjon! Vi skal tråkke egne spor, gjenkjenne trygge veivalg, trene på kameratredning, kjøre renner, traversere egger, lære om skiteknikk, taubruk, stegjern og isøks. Med andre ord – det du trenger for å bli stødig og selvstendig i vinterfjellet.   

Vi tar sikte på å lage det optimale kurset for deg som vil lære om snø og snøforhold, veivalg, skiteknikk, skibestigning, skibasert klatring, rappeller, samt bruk av stegjern og isøks. Om du ønsker å jobbe med skibasert friluftsliv, for eksempel ved å ta skiveglederutdanning gjennom Nortind, er dette et kurs som vil gi deg solide grunnferdigheter. Samtidig blir dette tre fantastiske uker på tur, så det passer like godt for deg som bare ønsker å kose deg noen uker på ski. 

Litt om områdene: 

Lofoten byr på flotte alpine topper, ville egger, små fiskevær og et yrende liv. Dette skaper en perfekt ramme for helt spesielle skidager. Vi bor på Klatreskolen sin brygge i Henningsvær, verdens største og vakreste fiskevær.  

Narvik var Norges kandidat for VM på ski 2027. Det sier litt om anlegget der! Vi benytter oss av det for skiteknikk og som utgangspunkt for off-pist kjøring. Området rundt Narvik byr på fantastiske toppturer med lange nedfarter. En kort biltur tar oss til Skjomen, Gratangen, Frostisen og Stetind. 

Første uka: Utgangspunkt i Lofoten og Henningsvær. 
Fokus denne uken er basis skredkunnskap, ferdselsmønster, kameratsjekk og skredredning. Kurset er mandag til fredag, helgen er fri.  

Andre uka: Utgangspunkt i Ballangen/Narvik. 
Avreise mandag morgen. Fokus denne uken er turplanlegging, gjennomføring av turer og turlederrollen. Skiteknikktrening i bakken i Narvik. Hjemreise lørdag ettermiddag. 

Tredje uke: Utgangpunkt i Lofoten og Henningsvær 
Denne uken blir det fokus på mer alpine topper. Vi bruker stegjern og isøks for å komme oss helt til toppen. 

Tidspunkt:

Vi kjører 3 kurs i løpet av vinteren:

Kurs nr 1 – oppstart mandag uke 9. 

Kurs nr 2 – oppstart mandag uke 12.

Kurs nr 3 – oppstart mandag uke 15.

Påmelding.

Ved påmelding betales 50 % av totalsummen. Resterende beløp forefaller 45 dager før kursstart.

For vilkår og ansvar, vennligst se:

Ansvar- og bookingvilkår:

Info

29000,-
  • 15 dager med kurs
  • Overnatting (også i helgene)
  • Transport under kurset
  • Heiskort
Populær

Ofte stilte spørsmål:

Du bør har kjørt noe i både bakke og offpist for å få det optimale ut av kurset – men, du behøver ikke å være ekspert på ski. Du trenger ikke å ha erfaring med toppturer, men det er så klart en fordel om du har dette.  

Du må ha ski for å delta på dette kurset. 

Både telemark og randonee går fint. 

Her finner du et forslag til pakkeliste og ting som er lurt å ha med. 

link

Innkvartering skjer på flermannsrom på vår koselige brygge i Henningsvær. 

Do, dusj og felleskjøkken på gangen. 

Sengeklær og håndduk er inkludert. 

Under oppholdet ved Narvik vil vi bo i noen lune hyggelige hytter, og her fins også nye sengeklær og håndkle. Vi parkerer helt inntil døra

Det er maksimalt 6 deltagere på kurset for å sikre alle et godt og personlig kurs.