Splitboardhelg

Skredkurshelg spesialtilpasset deg på splitboard.

Splitboard helg

Skredkurs – splitboarders only!

Etter tre år med masing har omsider Erlend fått viljen sin, og inviterer med dette til et skredkurs for snowboardere. Dette er kurset for deg som har vært ute på splitboard tidligere, men ønsker å lære mer om skredsikkerhet i selskap med andre brettkjørere. Om du også mener at det er lite som slår en surfende sving i urørt løssnø vil vi gjerne anbefale deg å melde deg på – vi skal bruke terrenget, snøen og Lofoten som vår lekegrind. Og ikke minst lære hvordan vi holder oss trygge i skredfarlig terreng! 

Du kan velge å delta på kurset alene eller vår kurspakke med losjering på Storbrygga i Henningsvær og mat i Klatrekaféen etter endt kursdag. En skål eller to over bordet i kaféen etter en dag ute i Lofotfjellene er minneverdig!

INFO
Hvor Henningsvær
Nivå Alle
Når 23-24 februar
Varighet guiding 2 dager
Gruppe Åpen
Antall deltakere Maks 6 deltakere pr guide
Transport Inkludert
Overnatting Fredag-søndag
Mat Ja (full pakke)

Ofte stilte spørsmål:

Du må kjøre snowboard. 

Du trenger ikke å vært så mye på tur eller å ha vært på et skredkurs tidligere. Men det er en stor fordel om du kan/har kjørt brett i upreperert terreng tdligere. 

Klær:
Turklær etter 3-lags prinsippet: fukttransporterende lag, isolerende lag og værbeskyttende lag.
Varmejakke i dun eller syntetfiber.
Hansker, votter, lue og halsvarmer. 
 
Utstyr:
Splitboard, feller, boots og skistaver. 
Vi anbefaler skarejern.
Stegjern tilpasset skoe (Dette er mulig å leie hos oss – ta kontakt i god tid). 
Vi anbefaler bruk av hjelm.
 
Sikkerhetsutstyr:
Spade, søkestang og sender/mottaker (skredsøker).
 
Sekk:
Denne må ha kapasitet til å romme både klær, mat og sikkerhetsutstyr. 30-45 liter bruker å passe. 
 
Annet:
Drikkeflaske/thermos.
Sol- og skibriller. 
 
Ønsker du en anbefaling av sekk eller har spørsmål omkring noe annet av utstyret? Ikke nøl med å ta kontakt – vi svarer gjerne på spørsmål, og har mye erfaring med ski-/brettutstyr. 


Innkvartering skjer i dobbelt/flermannsrom på vår trivelige brygge i Henningsvær. Dusj og do på gangen. 

Sengeklær og håndduk er inkludert.

KLATREKAFÉEN

Middag og afterski i legendariske Klatrekaféen

269719842_5059017700798729_917205305490538567_n
265187567_5094934893859019_2615633234031188188_n
188965514_4483140141705167_247326186161582376_n
Klatrekaféen

Litt om Henningsvær

Henningsvær er en liten fiskerlandsby på øya Austvågøy i Lofoten-øygruppen i Norge. Landsbyen har en lang og fascinerende historie som strekker seg flere hundre år tilbake.

Tidlige bosettinger: Det er funn som indikerer at området rundt Henningsvær har vært bebodd siden steinalderen. Imidlertid begynte den moderne historien til Henningsvær på 1800-tallet.

Fiske og fiskeindustri: Henningsvær har tradisjonelt vært en fiskerlandsby, og fisk har vært hovednæringen i regionen. Fiskebåter fra Henningsvær og nærliggende landsbyer har seilt ut i havene for å fange torsk, sei og annen sjømat i århundrer.

Vekst og utvikling: På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet opplevde Henningsvær en betydelig vekst i befolkningen og økonomien. Denne veksten skyldtes den blomstrende fiskeindustrien i området.

Andre verdenskrig: Under andre verdenskrig ble Henningsvær okkupert av tyske styrker, og mange lokale innbyggere ble tvunget til å forlate landsbyen. Etter krigen kom Henningsvær tilbake til normalen, og fiskeindustrien fortsatte å trives.

Moderne tid: I dag er Henningsvær en populær turistdestinasjon i Lofoten-øygruppen. Landsbyen tiltrekker seg besøkende med sin naturskjønnhet, vakre fjell, og den sjarmerende kystkulturen. Fiske er fremdeles viktig, men turisme har også blitt en viktig inntektskilde.

Henningsvær har gjennomgått betydelige endringer i løpet av sin historie, fra å være en liten fiskerlandsby til å bli et kulturelt og turistmessig knutepunkt. Dets historie gjenspeiler utviklingen av Lofoten-øygruppen som helhet og dens tette forhold til havet og fiskeressursene som har formet samfunnet.

Scroll to Top